Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
יום עיון
אוכל, רפואה וכשרות בעולם המוסלמי בתקופת ימי הביניים
השתלמות מורי דרך
מרצים: ד"ר לימור יונגמן, ד"ר אורי צ'זיק, עדי נמיה כהן | יום שישי | 12/9/2025 | 08:00-14:00 | 110 ש"ח
הרשמה לבעלי רישיון מורה דרך
עת התחילו מסעות כיבושי האסלאם במזרח התיכון ומעבר לו, נוצר מפגש ייחודי בין התרבות המדברית עם מטבחם המצומצם, לבין האוכלוסיות יושבות הקבע בערים ובכפרים. ההרצאה הראשונה תעסוק במטבח הערבי בכללותו ובמקורם של המאכלים המפורסמים של המטבח הערבי. ההרצאה השנייה תבחן באיזה אופן מוצג המטבח היהודי בכתבי הגניזה הקהירית. ההרצאה השלישית תעסוק בקשר בין אוכל ורפואה במרחב המקומי של תקופת ימי הביניים תוך הסתמכות על ספרות רפואית עתיקה וספרי מתכונים.
סדר יום:
08:00-9:00 – סיור מבוא לאמנות האסלאם במוזיאון
09:15-10:30 – ד"ר לימור יונגמן: על הולדת המטבח הערבי
10:45-12:00 – עדי נמיה כהן על המטבח היהודי בגניזה הקהירית.
12:00-12:30 – הפסקת צהריים.
12:30-14:00 – ד"ר אורי צ'יזיק על תזונה בימי הביניים
* מאחר ובמוזיאון אין מזנון מומלץ להצטייד באוכל ושתיה